Obavijest o upisu djece u 1. razred u školskoj godini 2024./2025.

U prvi razred osnovne škole upisivat će se djeca koja do 01. travnja 2024. imaju navršenih 6 godina, kao i sva djeca kojoj je prošle godine odgođen upis.

Iznimno, na zahtjev roditelja/staratelja i prijedlog Stručnog povjerenstva Škole mogu se upisati i djeca koja 31. ožujka 2024. još nemaju 6 godina, a do kraja tekuće godine navršavaju 6 godina – prijevremeni upis.

Prijave za upis u 1. razred osnovne škole u školskoj godini 2024./2025. provode se elektroničkim putem, korištenjem Nacionalnog informacijskog sustava upisa u osnovne škole.

Prijave za redovan upis podnose se od 22. veljače 2024. do 31. ožujka 2024. godine. Uz prijave za redovne upise u 1. razred, roditelji će moći podnijeti i zahtjev za prijevremeni upis u 1. razred osnovne škole te za privremeno oslobađanje od upisa u 1. razred.

Prijave za upis djece s utvrđenim teškoćama otvorene su od 1. veljače do 31. ožujka 2024. godine.

Roditelji/skrbnici podnose prijavu za upis djeteta u osnovnu školu preko poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/. U sustav za elektroničke upise u osnovne škole ulazi se preko portala e-Građani. Roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal moraju se javiti osnovnoj školi kojoj pripadaju prema upisnom području koja će prijavu izvršiti umjesto njih.

 

Prije upisa u školu obvezno je utvrđivanje psihofizičkog stanja sve djece u osnovnoj školi kojoj dijete pripada prema mjestu stanovanja (pratiti web stranicu OŠ Rugvica za informacije), kao i u Zavodu za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Služba za školsku i sveučilišnu medicinu, Ispostava Dugo Selo (na adresi Dragutina Domjanića 12, Dugo Selo) – liječnički pregled u razdoblju od 31.03. do 15.06.2024. prema rasporedu koji se nalazi OVDJE.

Roditelj/staratelj obvezan je naručiti dijete za liječnički pregled putem aplikacije: kvacica.hr (https://kvacica.hr/) radi dobivanja termina za pregled djeteta.

Popis potrebne dokumentacije koju je potrebno donijeti na liječnički pregled nalazi se u Obavijesti o upisu, aplikaciji Kvačica.hr ili na stranici Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Obavijest o upisu djece u prvi razred možete pročitati OVDJE.

 

Sve obavijesti, dodatno, možete dohvatiti niže: