Obilježili smo Svjetski dan jabuke

Uoči Svjetskog dana jabuke (20.listopada) jasličke i vrtićke skupine imale su priliku obilježiti taj dan kroz razne aktivnosti. Izrađivali su likovne radove (rezanje i lijepljenje papirića, bojanje i slikanje jabukom), slušali i čitali priče („Mala usamljena zvijezda“, „Priča o jabukama“, „Jabuka“), a jabuku su koristili i u igri.

U vedroj atmosferi djeca su konzumirala jednu od najzdravijih i najdražih voćki, a skupina “Vjeverice” imala je priliku voćku koju inače svakodnevno konzumiraju isprobati na novi način. Tako je ponuđena aktivnost izrade kompota od jabuke tijekom koje su djeca istraživala svim osjetilima upoznajući mirise, okuse i oblike, ali i usavršavala finu motoriku kroz rezanje nožićima uz budno oko svojih odgajateljica i pomoćnice. Posebno zanimljivo bilo je kušanje suhih jabuka, od kojih su kasnije skuhali čaj obogaćen cimetom. Veliku podršku u izvršavanju nauma pružilo je pomoćno osoblje, za koje su djeca u znak zahvalnosti izradila zahvalnicu.

Skupina „Ježići“ ugostila je Antinu baku Mandu koja je demonstrirala izradu vučenog tijesta te pripremu štrudle/pite. Djeca su uživala u pripremama: pranju jabuka, guljenju, ribanju te nadjevanju razvučenog tijesta, a najviše su uživali u degustaciji ispečene štrudle/pite. „Ježići“ zahvaljuju baki Mandi na ugodnom druženju i poduci.

,