Obilježavanje Noći knjige

I ove godine naš Vrtić na svoj način obilježio je manifestaciju Noć knjige. Odgojiteljice svih naših odgojnih skupina ovaj tjedan s djecom su posvetile knjizi, važnosti čitanja djeci od najranije dobi. Povod za to pružaju nam i Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja). U tom duhu naša djeca slušala su rane priče, čitala sa svojim odgojiteljicama, izrađivala slikovnice i plakate te sudjelovala u drugim prigodnim aktivnostima vezanima uz knjigu. Na taj način dajemo i poticaj roditeljima da čitaju svojoj djeci te podsjećamo na važnost statusa knjige u suvremenom društvu. U tu svrhu stručni tim izradio je i letak za roditelje “Čitajmo im od najranije dobi”.

Osim svakodnevnih aktivnosti koje se provode u vrtiću, skupina Vjeverice obilježila je ovaj dan jednom lijepom suradnjom s roditeljem. Majka djeteta te skupine pročitala je Vjevericama priču u holu vrtića u ugodnom okruženju i atmosferi za koju su zaslužne odgojiteljice te skupine.

Skupina Ježići obilježila je ovu manifestaciju organiziranjem radionice za roditelje i djecu svoje skupine na kojoj su odgojiteljice putem video linka omogućile čitanje priče djeci od strane Marijane Lubine – Pepe, autorice dviju dječjih slikovnica.

Čitajmo djeci – od rođenja! Jer su dobrobiti ranog čitanja mnogobrojne, a takve aktivnosti su vrlo kvalitetan način povezivanja i provođenja vremena s djetetom iz koje mnogo učimo i mi veliki, a posebno oni mali.