Posjet vatrogasaca

U utorak 8.3. u matičnom i srijedu 9.3. u područnom objektu naš Vrtić posjetili su vatrogasci iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rugvica. Razveselili su djecu svojim dolaskom. U skupinama su se podružili s djecom i pokazali im svoju opremu koju koriste u svakodnevnim akcijama spašavanja. Tako su djeca imala priliku vidjeti i isprobati crijevo za gašenje požara, voki-toki za međusobnu komunikaciju, kacige i protupožarne rukavice, uže za spašavanje te njihovu odoru. Djeca su ih rado dočekala i pričala s njima o mogućim situacijama u kojima je potrebno zvati vatrogasce. U jedan glas odgovarali su na pitanje:

– „Na koji broj zovemo vatrogasce?

– 193!”.

Vatrogasci su djeci podijelili bojanke te ih potaknuli da nacrtaju crtež vatrogasca s njegovom opremom.

Na kraju obilaska skupina, djeca su otišla na boravak na zraku te su ih vatrogasci iznenadili i na dvorištu. Podijelili su se u dvije skupine te su djeca, uz pomoć vatrogasaca, igrala igru povlačenja užeta. Napravili smo zajedničku fotografiju i zahvalili se vatrogascima na dolasku.

Kao i prošle godine, naš Vrtić sudjelovat će na likovnom natječaju Hrvatske vatrogasne zajednice i djeca će nacrtati crteže vatrogasaca.