Večer matematike u Dječjem vrtiću Medvjedići Rugvica

Svake godine prvi četvrtak u prosincu Hrvatsko matematičko društvo obilježava Večer matematike i poziva sve vrtiće, škole, fakultete, udruge i druge zainteresirane ustanove na sudjelovanje u vidu radionica za djecu i roditelje s ciljem izgradnje pozitivnog stava djece prema matematici.

I naš je vrtić ove godine postao dio te matematičke zajednice i u četvrtak, 1. prosinca 2022., sudjelovao u 10. Večeri matematike. Uz zabavne aktivnosti koje su priredile naše odgojiteljice skupina Vidrice, Ježići i Ptičice potrudili smo se popularizirati matematičku znanost, razvijati pozitivan stav djece prema matematici te pokazati svim sudionicima koliko je matematika lijepa i zabavna! Djeca su usvajala nove matematičke pojmove i razvijala logičko mišljenje, samostalno i uz pomoć svojih roditelja i odgojiteljica: Ele i Matee (u matičnom objektu) i Ivane, Marije, Monike, Andreje i Lucije (u područnom objektu). Aktivnosti su bile podijeljene prema radnim centrima, primjerene za djecu predškolske dobi, a svako dijete koje je prisustvovalo Večeri matematike dobilo je i Zahvalnicu za sudjelovanje.

Zahvaljujemo svim roditeljima koji su sudjelovali u Večeri matematike i nadamo se da ćemo se družiti i sljedeće godine u još većem broju.